- Lessen met een fysieke beperking -

 

Lesgeven aan golfers met een fysieke beperking.

 Naast het PGA-diploma heb ik mij gespecialiseerd in het golfles geven aan mensen met een fysieke beperking. 

Mensen met een fysieke beperking hebben vaak een behoorlijke tegenslag gekregen, voorbeelden die ik ben tegengekomen bij mijn leerlingen zijn:

  • Dwarslaesie
  • Been of arm amputatie 
  • Verlammingen 
  • Herseninfarct
  • Verlies van vingers

Het golflesgeven aan deze doelgroep vergt een andere kijk op het golfles geven. Ik kijk naar de beweging en motoriek van de golfer, wat kan het lichaam nog wel en welke mogelijkheden zijn er ondanks de fysieke beperking nog wel mogelijk binnen de golfsport.?

Daar ga ik mee aan het werk. Wij vinden samen een swing methode zodat de golfer toch kan genieten van het golfen. Ik werk ook samen met revalidatiecentra. Uit onderzoeken blijkt ook dat mensen beter en sneller herstellen, als ze tijdens het revalideren golfen. Ook wanneer u beginnend golfer bent.

Ik volg  jaarlijks bijscholingen, en zo ontstond de relatie met de Parkinson stichting. Ik heb daar een golfcursus gevolgd en mijn certificaat behaald. Door deze cursus heb ik een andere kijk gekregen hoe om te gaan en golfles te geven aan  mensen met Parkinson.

Mijn kracht is om altijd een swing te creëren die bij het lichaam past, en haal met mijn kennis en passie het maximale eruit voor de golfer.

Naast het les geven aan mensen met een beperking geef ik ook lezingen en demonstraties.  Een geweldige ervaring was mijn demonstratie bij de Paragames in Breda. Maar ik breng ook graag mijn ervaring over aan collega’s zoals op de foto te zien is tijdens een bijscholing in België. 

Lesgeven aan mensen met een beperking is volgens mij het ultieme lesgeven.

De golfers genieten zoveel dat ze toch weer kunnen golfen, en de blijdschap die deze golfers geven, geeft mij weer een extra boost.