- Laatste nieuws -

Helmuth wint de 2022 Deauville International Pro-AM

 

Net terug van de wedstrijd in Frankrijk.  Een Pro-Am is een wedstrijd waarbij een pro drie leerlingen mee mag nemen. Het Internationale  tournooi van Deauville heb ik met leerlingen al meerdere malen gespeeld met mooie overwinningen. Na twee jaar niet deelgenomen wilde mijn leerlingen weer eens een poging wagen.

Drie dagen lang mag ik mijn leerlingen coachen en begeleiden in de baan. De Pro's spelen van de backtee en ik speel strokeplay.  De amateurs spelen stableford en spelen van de medal  tees. De beste twee stabelford scores van een team op een hole tellen. Daarnaast speel ik tegen alle andere pro's strokeplay.
Mijn team bestond uit: Toine Rullens hcp 8 Jan Hartsuiker hcp 21 en Rob Veenbergen hcp 22. Voor Toine en Rob is een Pro-Am vertrouwd met beide spelers heb ik al Pro-Ams gespeeld in Deauville en Saint Andrews met mooie resulaten. Jan heeft wel veel ervaringen met  de Road to Portugal en mijn golfreizen in Portugal.  We speelde op 3 mooie banen

  1. Golf van Deauville 

  2. Golf van I'Amirauté

  3. Champ de Bataille Golf

Omdat we goed voorbereid wilden beginnen hebben we meerdere malen  met elkaar getraind en gespeeld.
En hebben we de wedstrijdformule aangehouden die we ook tijdens de Pro-Am speelden.

 Dus met heel veel zin en teamspirit vertrokken we naar Deauville. Om de aankomst dag is er geen wedstrijd maar een welkomsdiner waar iedereen aan elkaar voor gesteld worden. Maximaal mogen er 25 teams uit Europa inschrijven. Onze eerste dag begon wat stroef en stonden we als team 8 ste. De tweede dag maakte we als team een monster score en stonden we zelfs eerste. De laatste dag op Champ De Bataille Golf Club ook meteen de mooiste en moeilijkste baan. Maar ook nu super uit de startblokken Toine een birdy Rob een par en meteen 8 stabelford punten. en zo ging het maar door. Zelfs op hole 17 een par drie maakte Jan en Toine weer birdy's. Uiteindelijk pakte we weer de titel met zelfs 9 stabelford punten voorsprong. Rob, Toine en Jan pakte naast veel opgedane ervaring, veel lol ook nog eens ieder een mooie golftas.

Super om als coach een steentje bij te mogen dragen, voor mij toch ook weer wat spanning na en tijdje geen grote wedstrijden gespeeld te hebben, en alleen maar aan het werk ben met les geven. Mijn eerste rondje met zelf een 8 op de kaart op een par 5 verliep stroef maar bleef rustig en dacht alleen maar aan postieve dingen, en ook al maakte ik 8 over na de eerse dag had ik vertrouwen in dag 2 en 3. Na de eerste dag terug naar de putting green want ik was niet blij met mijn putting stroke. En putten is altijd mijn sterkste kant. Op dag twee een mooie 4 over en zelfs op de laaste dag 2 boven de baan. 

Ik was super blij  voor mijn team en een beetje voor me zelf want zo een tournooi afsluiten geeft je een fijn gevoel. 

 

Sinds kort beschik ik ook over een eigen launch monitor.

Vanaf heden naast de video analyse die u van mij gewend bent, is het nu ook mogelijk om met de launch monitor meetpunten van uw swing zichtbaar te maken. Deze launch monitor is hypermodern en compact. Zowel te gebruiken bij mijn lessen op de  drivingrange, als bij mijn evenementen, denk aan de Road to Portugal en mijn golfreizen.